70. godina DVD-a Brestovac

U Garešničkom Brestovcu je obilježena 70. obljetnica DVD-a Brestovac. U nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika svečanost je otvorio predsjednik društva Josip Regent, a prigodno izvješće o radu društva pročitao je Zlatko Rončević. Tom prigodom je rečeno da je DVD Brestovac u prošlosti djelovao kao industrijsko društvo za potrebe tamošnjeg drvnog kombinata, te da je privatizacijom te tvrtke ostao bez smještaja.

Ovih dana završili su sa uređenjem i promjenom krovišta na prostoriji uz Hrvatski radnički dom u Brestovcu. Taj prostor na korištenje im je ustupio, te financijski pomogao u njegovu uređenju Grad Garešnica. Još im je potrebno spremište za navalno vatrogasno vozilo i ostalu opremu, a za njega je projekt gotov i gradit će se sa stražnje strane doma. Gradonačelnik Garešnice Velimir Žunac čestitao je brestovačkim vatrogascima važnu obljetnicu, istaknuo je dosadašnju suradnju Grada, Mjesnog odbora i DVD-a, te je potvrdio da će se novo vatrogasno spremište uskoro početi graditi, a izjavu možete poslušati ovdje.

Na svečanoj sjednici zaslužnim su članovima dodijeljena priznanja i zahvalnice, a Ivan Zavodnik je imenovan počasnim predsjednikom društva. Predsjednik društva Josip Regent dobio je zlatnu vatrogasnu medalju, a Željko Flegar, Tihomir Kunješić, Tomislav Kunješić i Dejan Štimac odlikovani su zlatnim vatrogasnim plamenicama, dok je Zlatko Rončević dobio odlikovanje za posebne zasluge. U sklopu svečanosti, gradonačelnik Velimir Žunac izvršio je smotru vatrogasnih postrojbi, te je upriličen mimohod.