GRADSKO VIJEĆE: Zadržati status Johovače!

Gradsko vijeće Grada Garešnice u petak je iznijelo niz primjedbi na županijski prostorni plan. No, prije toga, gradski su vijećnici donijeli odluku potrebnu za kompletiranje dokumentacije kojom će se projekt uređenja Ulice 30. svibnja u Garešničkom Brestovcu kandidirati na raspisani natječaj. Riječ je o planiranim radovima uređenja odvojka te ulice u dužini od 800 metara, koji se spaja na Veliki Pašijan. Na tome dijelu trenutačno je makadam put uz kojeg su brojne obiteljske kuće. Cijela investicija vrijedna je blizu dva milijuna kuna.

U nastavku sjednice na dnevnom redu bila je rasprava vezana uz županijski prostorni plan na kojeg su vijećnici imali nekoliko primjedbi.  Gradsko vijeće predložilo je da garešničko suvremeno odlagalište otpada Johovača i dalje zadrži svoj status, a ne da se pretvori tek u pretovarno i reciklažno dvorište. Takav prijedlog podržao je i gradonačelnik Velimir Žunac koji je naglasio je da je upravo Johovača primjer uređenog prostora koji je proširen na novih 13 hektara zemljišta s tendencijom da možda preraste i u centar za šire područje. Odvoženje otpada iz Garešnice u Doline kod Bjelovara, rekao je, samo bi poskupilo cijenu odvoza otpada za domaćinstva sa šireg garešničkog područja.

Nadalje, Gradsko vijeće predložit će da se županijskim prostornim planom uz vod od 35 kilovata, planira i trasa za 110 kilovoltni vod, te da u plan uđe i telekomunikacijski vod prema Poduzetničkoj zoni u Kapelici i da se proširi trenutačno planirana površina za akumulacije kod Trnovitičkog Popovca i Kapelice, koje bi služile za potrebe navodnjavanja poljoprivrednih zemljišta.