Na svečanosti u Garešnici proglašeni najbolji sportaši županije

U Hotelu Garić u Garešnici u organizaciji Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije proglašeni su najbolji sportaši, sportašice, sportske ekipe i sportski djelatnici naše županije u prošloj 2016. godini. Protekla godina bila je izuzetno uspješna za garešnički sport, a to se odrazilo i na ovogodišnjem izboru najboljih sportaša. Na početku svečanosti naglasio je to i predsjednik županijske Športske zajednice Fredi Pali.

Fredi Pali, predsjednik Športske zajednice BBŽ

U ovogodišnjem izboru Športske zajednice prva tri mjesta u muškoj seniorskoj konkurenciji pripala su garešničkim sportašima. Za najboljeg sportaša županije izabran je Filip Vujić, inače prvak svijeta u savate boksu i član Savate kluba Šan iz Garešnice, drugi je rukometaš Matija Mrkalj iz RK Garešnica, a treći nogometaš Vladimir Vaclavek iz garešničkog NK Garić.

Savate borac Filip Vujić, najbolji sportaš Bjelovarsko-bilogorske županije

Najboljom sportašicom županije proglašena je Andrea Pacadi iz Taekwondo kluba Fox iz Bjelovara, najboljom seniorskom ženskom ekipom ŽRK Bjelovar, dok je u muškoj seniorskoj konkurenciji najboljim proglašen Kuglački klub Bjelovar. Našem RK Garešnica u istoj konkurenciji pripalo je treće mjesto.

Izbor najboljih izvršen je i u kategorijama juniora i kadeta, te sportaša sa invaliditetom. Najboljim juniorom u 2016. proglašen je Kristijan Šejić iz bjelovarskog Taekwondo kluba Omega, najboljom juniorkom Tihana Rab iz Streljačkog društva Končanica, a isto streljačko društvo proglašeno je i najboljom juniorskom ekipom i u ženskoj i u muškoj kategoriji. Kod kadeta najbolji je Jurica Kovačić iz Atletskog kluba Bjelovar, kod kadetkinja Petra Miškulin iz bjelovarskog Taekwondo Klub Fox, a najbolje kadetske ekipe su RK Bjelovar u muškoj i Hrvatski karate klub Slavko Krivski-Termal iz Daruvara u ženskoj konkurenciji. Najbolji senior u kategoriji sportaša s invaliditetom je Josip Slivar iz Atletskog kluba Sokol Bjelovar, a iz istog kluba su i najbolja seniorka Marija Kasumović, te junior Filip Mlinar. Najboljom ekipom proglašena je ženska ekipa u pikadu Športskog saveza osoba s invaliditetom BBŽ – Udruge za sport i rekreaciju osoba s invaliditetom Daruvar.

Na svečanosti su zaslužnim pojedincima i udrugama dodijeljeni trofeji i priznanja. Među laureatima bili su i Športsko-školsko društvo Vihor iz OŠ Garešnica kojem je uručena zlatna plaketa za osvojeno 2. mjesto na državnoj završnici u rukometu, te ŠRD Ilova iz Garešnice koje je dobilo srebrnu plaketu povodom 70-obljetnice. Od pojedinaca s našeg područja zlatnu plaketu dobio je Gareščan Željko Duković, a srebrnu Josip Arefijev iz Hercegovca.

Dražen Bengez, predsjednik ŠRD Ilova Garešnica

Željko Duković, dobitnik zlatne plakete

Josip Arefijev, dobitnik srebrne plakete

Najboljim sportašima županije čestitke su uputili domaćini zamjenik gradonačelnika Garešnice Josip Bilandžija te Velimir Žunac, bivši gradonačelnik Garešnice, a sada državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja.

Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja