Novi drvored u Moslavačkoj ulici

Djelatnici garešničkog Komunalca ovoga su proljeća nastavili sa sadnjom novih drvoreda u Garešnici. Ovih dana posadili su prvih 20 sadnica u Moslavačkoj ulici, a riječ je o jasenu kuglaste krošnje manjeg obujma. Sadnice se, kako doznajemo, biraju prema određenim kriterijima, a kod sadnje u Moslavačkoj ulici presudna je bila blizina infrastrukture stoga su birane one sporijeg rasta. Sadnja drvoreda u toj ulici nastavit će se na jesen.

Prošle jeseni u Kolodvorskoj su ulici uz novi nogostup djelatnici Komunalca posadili drvored kestena, sveukupno 43 sadnice, također manjeg obujma i sporijeg rasta. Kesten je izabran kao nastavak na poznati drvored kestena u Nazorovoj ulici. Uz to sadilo se i u Svačićevoj ulici od križanja s Humljanovom do stočne vage gdje je posađeno 35 sadnica gloga,  zatim kod križa u Gupčevoj ulici gdje su posađene lipe, te na grobljima. Na groblju u Ciglenici posađene su tuje, a na garešničkom ukrasne trešnje, javori, tise, božikovina i puno drugih vrsta.

Ovoga proljeća nastavljena je sadnja po cijelom gradu, tako da se trenutačno u gradskom parku sade hortenizije, ljetni jorgovani i crvena bukva, na Trgu hrvatskih branitelja vegele, lavanda, mali kesteni i razno cvijeće, a kod gradske tržnice sadi se voće i povrće, čime su ujedno želi prezentirati naša tržnica. Prema riječima zamjenika gradonačelnika Josipa Bilandžije u sadnju drvoreda i ukrasnog grmlja Grad Garešnica svake godine uloži od 20 do 30 tisuća kuna, građani to podržavaju i s tim će se nastaviti i idućih godina.