Obilježen Dan policije i Dan UHBDRP Garešnica

Dan policije i Dan Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica obilježeni su prigodnom proslavom u Hrvatskom radničkom domu u Garešničkom Brestovcu. Svečanost je otvorio predsjednik Udruge Vlado Glogovski koji se prisjetio svih poginulih i umrlih kolega. Prigodnim govorom nazočnima se obratio i blagajnik udruge Saša Čajsa, koji je izrazio zadovoljstvo suradnjom Udruge i Grada Garešnice, te Općina Hercegovac, Berek i Velika Trnovitica. Uz brojne branitelje iz Garešnice i susjednih općina, te njihove kolege iz Daruvara i Karlovca, na svečanosti su bili nazočni i gradonačelnik Garešnice Velimir Žunac, te načelnik Općine Velika Trnovitica Ivan Marković, koji su obećali daljnju potporu toj Udruzi.  

Ton - Gradonačelnik Garešnice Velimir Žunac

Tom prigodom nazočnima se obranio ratni zapovjednik garešničke policije Marinko Čajsa koji je branitelje pozvao na zajedništvo.

Ton – Ratni zapovjednik Policijske postaje Garešnica Marinko Čajsa

U sklopu proslave održan je i 3. Memorijalni turnir Josip Pleša u gađanju zračnom puškom. Natjecanje je održano na streljani u garešničkom športskom parku, a najbolji pojedinci proglašeni su na svečanosti u Garešničkom Brestovcu. U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Udruzi hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica u sastavu Dražen Sabolović i Vlatko Krajačić, drugo mjesto Udruzi hrvatske policije branitelja Daruvara `91 u sastavu Jadranko Kolar i Ivo Gjajić, a treće mjesto također jednoj od ekipa Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica u sastavu Željko Filipec i Davor Pleša. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Dražen Sabolović, drugi je bio Vlatko Krajačić, a treći Ivo Gjajić.