POTPISAN SPORAZUM O PRIJATELJSTVU GAREŠNICE I BALATONLELLEA

U mađarskom gradu Balatonlelleu gradonačelnik Garešnice Velimir Žunac i gradonačelnik Balatonlellea Ištvan Kenez potpisali su sporazum o prijateljstvu i suradnji tih dvaju gradova.  Uz dvojicu gradonačelnika potpisivanju sporazuma nazočili su njihovi najbliži suradnici, predstavnici gradskih vijeća i gradskih tvrtki, te predstavnici mađarske županije Somogy. Sporazum koji je potpisan napisan je na mađarskom jeziku, a potpisivanje sporazuma na hrvatskom jeziku uslijedit će kroz nekoliko tjedana u Garešnici. Balatonlelle je turistički gradić smješten na obali Balatona sa oko pet tisuća stanovnika.

Gradonačelnik Garešnice Velimir Žunac o sporazumu

Gradonačelnik Velimir Žunac nadalje je naglasio da nakon potpisivanja ovog sporazuma očekuje i zajednički rad dvaju gradova na izradi i kandidiranju  projekata prema Europskoj uniji.

Gradonačelnik Garešnice o mogućnostima suradnje


Gradonačelnik Balatonlellea Ištvan Kenez rekao je da je suradnja dvaju gradova krenula preko sporta i kulture, te da se nada njezinom proširenju i na druga područja, a kao jednu od mogućnosti istaknuo je i gospodarsku suradnju na području vinogradarstva odnosno poljoprivrede. 

Gradonačelnik Balatonlellea Istvan Kenez o sporazumu

U sklopu posjeta predstavnika Garešnice mađarskom Balatonlelleu odigran je turnir u nogometu na pijesku, te je upriličen bogat kulturno-umjetnički program.